Bakgrund

Klick Data startade 1992. Vi har genomgått tre (3) teknikskiften av våra egenproducerade interaktiva e-kurser under denna period fram tills idag. När vi lämnade cd-romtekniken i mitten av 00-talet så tog vi med allt som fungerat väl och gjort att över 25000 svenska kunder köpt våra pressrosade lärarledda it och affärsutbildningar och gjorde det ÄNNU bättre än tidigare genom att tillvarata webbens möjligheter. I kölvattnet av den snabba bredbandsutvecklingen har Klicksuccén fortsatt att rullat på in i 10-talet. Under oktober 2012 passerades över 900000 startade e-kurser i Klickportalen K3!Vår egenutvecklade e-kursspelare W3 (eller player) och Klick Datas breda sortiment av över 230 e-kurser inom it och affärsutvecklingsområdet är grunden i Klickportalen K3. Samtidigt ökar användningen av alla andra funktioner i LMS-systemet Klickportalen K3.

E-kursspelaren W3 har bl.a. ett menysystem med översikten för att lätt hitta rätt avsnitt att ta. Det har dessutom ett smart indexerat inbyggt söksystem med alla viktiga keywords indexerade så att du direkt kan söka dig till det du vill lära. Under exempelfliken kan du jobba med de övningsdokument som läraren går igenom i kursen. Givetvis kan du backa, ta om och repetera jur många gånger som helst. Så att du kan gå kursen när det passar dig. Hemma eller på jobbet. Uppspelningsytan är perfekt anpassad för att du skall förstå och få översikt inom ditt ämne. Det enda du behöver ha för att köra W3 är en Flash plugin, som din webbläsare normalt redan har. W3 är tom så suverän att den kommer ihåg vart du slutade förra gången du körde och tar dig till det avsnitt du var på sist, även om du bytt dator dess emellan. Det är e-learning som fungerar och som satt standarden i Sveige för hur det borde sett ut. Givetvis är det SCORManpassat men eftersom SCORM är ett minimikravvärde så är W3 så mycket bättre än så.

Klickportalen K3 i sin väl fungerande helhet har W3 i botten och är idag långt mycket mer än "bara" Klick Datas e-kurser, även om det är en unikt omfattande produktion som omfattar stora delar av allt ett företag behöver kunna inom dataområdet. Det gör ett företags utbildningsbehov väl täckt med en Sitelicenslösning med Klickportalen K3. Det förtar inte W3-spelarens styrka av att vara en mediaspelare som är av världsklass på egna meriter.

Förutom kraftfulla verktyg och funktioner i Admin A3 som t.ex. coach- och kursplansverktyget Uppgifter U3 finns en rad andra funktioner som Egna Dokument D3 , Testproduktion Q3, Opinion O3 och Certifiering C3. I botten finns Klick Datas berömda "lysande pedagogik" * som gett oss bäst i test i bl.a. Computer Sweden.

Mer om E-kursspelare W3

Vi anpassar även specialproduktioner med denna egenframtagna teknikplattform E-kursspelare W3 och gör förutom egenframtagna produktioner e-kurser med samma spelare som anpassas för kunder på uppdrag.

Exempel på kunder som vi producerat e-kurser för med Kursspelare W3 är t.ex. Vin & Sprit AB Absolut Vodka, PEAB, Inspectera AB, Telia AB, Alfa Laval, KPMG, m.fl. Vi har även språkanpassat produktioner till engelska, tyska, franska, italienska, norska, danska och finska.
Kursspelaren W3 är idag en etablerad och väl fungerande plattform för att ta fram e-kurser i där den lärarleddda utbildningen kommer i centrum men där all smart sökteknik för att komma till rätt ställa i e-kursen finns tillgänglig.

Minimikrav

Kortfattat är kravet för att kunna använda Klick Datas E-kursspelare W3 ett operativsystem + webbläsare med Adobe FlashPlayer 8 som plug-in eller högre, vilket är normalstandard på 99% av datorerna. Dock ej på iPad, där HTML5 är standard.

Tekniskt sett ser specifikationen ut så här**:

Windows®:
Windows 2000 or later
Adobe® Flash® Player 8
Intel® Pentium® II 450MHz, AMD Athlon™ 600MHz or faster processor (or equivalent)
128MB of RAM
Microsoft Internet Explorer 6.0, Firefox 2.x, Firefox 3.x, AOL 9, Opera 9.5

Macintosh:
Mac OS X v10.3 or later
Adobe® Flash® Player 8
PowerPC® G3 500MHz or faster processor
Intel Core™ Duo 1.33GHz or faster processor
128MB of RAM
Firefox 2.x, Firefox 3.x, AOL for Mac OS X, Opera 9.5, Safari 3.x.

Linux®
Red Hat® Enterprise Linux (RHEL) 5
openSUSE® 11
Ubuntu 7.10 or later
Adobe® Flash® Player 8
Modern processor (800MHz or faster)
512MB of RAM,
128MB of graphics memory
Firefox 2.x, Firefox 3.x, SeaMonkey 1.11

* Se press och kundcitat

Fotnot. Innnan Klick Data utvecklade W3 som webbspelare fanns den egenutvecklade kursspelaren klickv20 som ersatte den första generationen klick32.exe som lanserades så tidigt som februari 1995. Klick Data har således en lång och gedigen erfarenhet av e-learning och har byggt upp ett högt förtroende på utbildningsmarknaden tack vare sina gedigna och kvalitetsmässigt långsiktigt tekniskt hållbara lösningar likväl som för sin kritikerrosade pedagogik. Det ger trygghet för kunder varje dag som förlitar sig på att Klick Data levererar utbildningslösningar inom e-learning som är ledande. Med Klick Datas ekurser fungerar det. K3- passion för kunskap.

Kontaka mig för full demo av Klickportalen K3

Hör av er till oss på tel. 08-667 4980 för en personlig demo av K3
via våra säljare som även ger er en offert baserat på era behov. 
Eller fyll i vårt kontaktformulär här så kontaktar vi dig.
Välkommen till elearning med Klickportalen K3!

Funktioner i KlickportalenW3
E-kursspelare W3 är Klick Datas egna kursspelare med ett omfattande sökindex.

E3
Examina E3 är Klick Datas testmodul för alla former av kunskaps- inventering.

S3
Statistik S3 ger alla användare översikt av sina resultat med bla utskrift av diplom.

K3Direkt
K3Direkt gör det möjligt att skriva sökbegrepp som tar dig direkt till rätt avsnitt i en e-kurs.

A3
Admin A3 ger administratörer all översikt och kontroll av kompetens- utvecklingen och ROI.

I Uppgifter U3 styr admin kunskaps-inlärningen i K3 med tidsbestämda delaktiviteter.

Q3
Testproduktion Q3 är producent- verktyget som skapar certifieringar, enkäter, frågor och tester i Examina E3

D3
Med Egna Dokument D3 i Admin A3 blir K3 en smart kompetens- plattform för E-kursspelare W3 är Klick Datas egna kursspelare med ett omfattande sökindex.

O3
Med Opinion O3 skapar du interna medarbetar- undersökningar och externa kundenkäter.

C3
Alla resultat och erfarenhet samlas upp i K3s cv-verktyg Certifiering C3.