Facebook onlinekursen som lär dig allt om Facebook

Fenomenet Facebook har gjort grundaren Mark Zuckenberg till en av de rikaste på jorden innan han levde sina första 10000 dagar. Frågan är om mänsklighetens umgängesform någonsin blir sig likt efter Facebook. Människans drift som social varelse i samspel med andra människor har genom Facebook och webbtekniken kanaliserats till en rörelse som planeten jorden har definierat som plattformen för virtuellt umgänge över alla fysiska gränser. Det som idag kallas social media är i det närmaste samma sak som Facebook även om Twitter och andra fenomen tillhör detta begrepp.Ingen undgår att ha ett förhållningssätt till Facebook.

Klick Data har tagit fram en ekurs om Facebook. Behövs det? Ja, inte om man betraktar det ur ett företagsperspektiv med motiveringen att det tar medarbetarnas tid från rationellt arbete att hålla på med Facebook på arbetstid och något som skall bekämpas och stävjas. Då behövs inte en kurs om Facebook. Men tillhör man de miljarder som har skapat ett konto eller är på väg att göra det för att kunna utnyttja Facebok till sina egna syften, privata, kommersiella och informativa så är en Facebookkurs alldelles nödvänding och central. Visst kan man sitta och lära sig Facebook utan en kurs från Klick Data, men man kan också se det som en investering i att hänga med sin samtid. Och lära sig dra födelar och glädje av Facebook som ett informationssystem. Här finns allt sammanfattat av vad du bör kunna, känna till och förstå. Som gammal eller ny användare. Eller som företag som vill nå ut till sin målgrupp.

Även om man ser Facebook som världens största skvallersystem eller rent av Östtysklands Stasis våta dröm av total övervakning och kontroll av alla medborgare eller älskar att via Facebook kommunicera med sin omvärld och vänkrets i realtid för att dela tankar, upplevelser och intryck så är kunskap om Facebook en angelägenhet för nutidsmänniskan.

Mattias Dahlqvist fick i uppdrag att göra sin tolkning av vad som var viktigt att kunna om Facebook. Vi som sett den nätbaserade kursen om Facebook och som använt Facebook en längre tid hade trots det mycket kvar att lära som Mattias fyllde hålen åt oss med sin sedvanliga lätta pedagogik och glädje. Givetvis utvecklas Facebook kontinuerligt med små justeringar och för olika plattformar såsom iPhone , iPad (?), Android och webben. Denna kurs ger en mycket god överblick av Facebook och hur du använder det efter dina preferenser och fyller kunskapshålen för hur du utnyttjar fejjan, ställer in rätt inställningar för din integritet och ger dig tips på hur du använder olika delar i systemet med t.ex. grupper och bildbibliotek. Den kommer ge dig kunskap som bär dig fram till bra beslut i en värld där det ingår att kunna och använda Facebook. Dvs. den värld vi lever i idag.

Vi är stolta över att kunna presentera vår första Facebookkurs på Klick Data.

Beställ ekursen om Facebook här.Allt du behöver kunna om Facebook lär du dig online i Klick Datas ekurs med Mattias Dahlqvist