nyheter

Ny digital ekurs förklarar allt om Microsoft Windows 10

case1

Hör upp alla Klickerianer; Nu har ekursen om Microsoft Windows 10 äntligen släppt för alla Sitelicensanvändare i Klickportalen K3.
Ekursen om Microsofts nya operativsystem Windows 10 är en gedigen genomgång på skärmen av ett superproffs: Kia Barwén som med sin långa vana av pedagogiska förklaringar tar dig igenom det nya lovordade operativsystemet från Microsoft. Steg för steg. I din takt. Stoppa när du vill och ta om. Ingen kommer stressa dig att bli klar innan kafferasten. Och om du känner för det så ta ett avsnitt i taget. 

För dig som vill läsa mer om e-kursen on Windows 10 finns en länk här där du också snabbt kan beställa den som enskild e-kurs och ladda ner och lära dig direkt. 
Välkommen att uppgradera dina kunskaper till Windows 10 med utbildningen från Klick Data. 

 

Nya rekord för Klickportalen K3

K3_logo_typ_a

Klick Data levererar e-kurser och kostnadseffektiv värdeskande kompetenshöjningar till individer i organisationer och företag varje dag. Året runt. Klickportalen K3 pålitlighet som elearningsalternativ i kombination med Klick Datas trygghet som leverantör i över två decennier har gett resultat med stora kostnadsbesparingar. Dag ut och dag in, på tider som passar bäst för användare körs Klick Datas ekurser i K3. Nu har 1500000 startade ekurser passerats. Den 27 mars 2016. Trumvirrvel, pukor och trumpeter! Kul! 

Vi sätter nya mål och tackar samtliga kunder för att ha gjort detta möjligt!

Klick Data- elearning som fungerar! Sedan 1992.  

 

 

Klick Datas grundare i nytt e-learning projekt

WOK_logo_tagline_worldofknowledge_256_163_150308

Erik Bolinder, som grundade Klick Data och som avgick som VD för bolaget 2013, har sedan han slutade arbetat med ett nytt globalt projekt som kallas för WOK- World of Knowledge

Syftet är att skapa framtidens Facebook för kunskap. Tjänsten är gratis och för närvarande finns tre appar klara: WOKwiki, Quiz King och WOKquiz

- Det är en kombination av quizappar och inlärning och genom att göra gamification av lärande som framtidens skola skapas, säger Erik Bolinder. Vi siktar på att bli det ledande verktyget för lärande precis som vi gjort Klickportalen K3 på Klick Data till ledande platform för organisationers utveckling av kunskap. Skillnaden är att WOK inte är ett b2b-project, utan ett globalt socialt nätverk för alla, precis som Facebook och Wikipedia. 

Externa länkar till apparna:
WOKwiki in AppStore
Quiz King in AppStore
Quiz King in Google Play

World of Knowledge finns för närvarande som platform på 3 språk: Engelska, arabiska och svenska med sammanlagt över 300000 flervalsfrågor i databasen (April 2015)
För de som är intresserad att följa WOK: Här är länken till Facebook sidan

 

Guide till att skriva bra flervalsfrågor i K3


I Klickportalen K3 finns modulen Examina E3 och Testproduktion Q3
Att skapa bra frågor och tester i K3 är en konst. 

Vi rekommenderar länken till nya frågeappen Quiz King för iPhone från det sociala nätverket WOKcraft där det ges en bra sammanfattning om How to create good questions for multiple choice.

  

Ny e-kurs i Microsoft Excel 2013 Grunder

Äntligen premiär för ny grundkurs i Microsoft Excel 2013!

De nya e-kurserna i Offficepaketet 2013 är mycket efterlängtade och man förstår verkligen varför, det finns i Excel 2013 mycket kraftfulla verktyg för att kunna jobba ännu mer effektivt.

I denna e-kurs är det åter vår populära lärare Kia Barwén som guidar dig till alla möjligheter, hemligheter och verktyg i Excel, med van hand får du se, höra och göra, den pedagogik som alltid varit så framgångsrik i e-kurserna från Klick Data.

Som alltid ingår denna nya e-kurs med automatik för de som har Sitelicens till alla e-kurser i Klickportalen K3, vårt mest populära och kostnadseffektiva avtal, kontakta gärna oss för en demo av e-kurserna och Klickportalen K3 idag!

Se mer om vår grundkurs i Microsoft Excel 2013 här.   
Se mer om fortsättningskursen i Microsoft Excel 2013 här. 

Ny e-kurs Nyheterna i Microsoft Office 2013

Nu är det premiär för den första e-kursen i Microsoft Office 2013!

Kanske undrar du vad som är nytt med nya versionen av Microsoft Office 2013?!

Efter att vår populära lärare, Kia Barwén gått igenom de nya funktionerna kommer du säkert känna att du både arbetar snabbare, effektivare och säkrare.

Du ser direkt att Office 2013 ser lite annorlunda ut då du öppnar det!

Dels hamnar du ett startläge och dels har menyfliksområdet designmässigt uppdaterats. Knapparna i menyflikarna kan dessutom flyttas isär för att anpassas för läsplattor och då du arbetar med fingrar istället för med traditionell mus.

Markeringar och förflyttningar går mjukare och molnet och desstjänster är ständigt närvarande och åtkomligt!

Den här e-kursen fokuserar på vad som är nytt, både övergripande och i respektive program så både du som är nybörjare och van användare i de tidigare versionerna av Office lätt kan gå över till nya verisonen!

Klick Data Gasellföretag 2013

Klick Data Gasell 2013
Klick Data har utsetts till att bli ett Gasellföretag 2013 enligt Dagens Industri. 


Varje år , sen fjorton år tillbaka , i november eller december korar Dagens industri Sveriges snabbast växande företag. I år så är Klick Data AB utsedd för första gången i denna skara företag efter en rad fina år av tillväxt under lönsamhet. 

Begreppet Gaseller är skapat av den amerikanske forskaren David Birch. Redan på 1980-talet visade han att det är de små snabbväxande företagen som skapar de flesta nya jobben, till skillnad från ekonomins elefanter som alltid måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen. Endast 0,5% av de svenska företagen uppfyller kritierierna. 

En Gasell eller ett Gasellföretag har:
- en omsättning som överstiger 10 Mkr
- minst tio anställda
- minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
- ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
- ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
- i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
- sunda finanser 

- Klick Data är glada och tacksamma att tillsammans med sina kunder fått äran att bli en Gasell 2013 och siktar givetvis på att bli det även nästa år, säger Klick Datas VD Magnus Jungbeck! Detta är ett kvitto på ett hårt och långsiktigt arbete som vi enträget kommer fortsätta med. 

Ny e-kurs om Windows 8.1

Nu släpper äntligen Klick Data en ny e-kurs om Microsoft Windows 8. I samband med att Steve Ballmer introducerade en uppdatering av det nya operativsystemet där "Start" knappen återvänt så kan våra kunder lära sig alla nya finesser i vår interaktiva e-kurs.

Lärare och presentatör är Kia Barwén.

Milstolpe i K3 passerad 11 januari

K3_logo_typ_a

Natten till den 11 januari 2013 satt en Martin Berg och ville förstärka sina kunskaper i javaprogrammering. Han blev den miljonte person som startat en ekurs i Klickportalen K3, Klick Datas ekurssystem för utbildning online i Sverige.

Företaget Klick Data har funnits länge. Redan 1992 startade de sin verksamhet på Gärdet i Stockholm genom att digitalisera utbildning från en kateder genom att spela in kurser med kamera. På den tiden fanns inga dvdfilmer, men redan från början satsade Klick Data på den bästa tekniken man kunde finna: Digibetaband. När kurserna om dataprogram var färdiginspelade och redigerade i en studio på Tysta gatan på fashionabla Östermalm i Stockholm kopierades originalinspelning ner på videoband/ vhs och såldes som datakurser på video. Det blev en stor succé för det lilla företaget som gjorde hela 89 videokurser i vhs-formatet innan nästa teknik hade tagit över: cd-rom.

Med samma pedagogiska koncept som tagit Klick Data till framgångar på utbildningsmarknaden producerade man sedan över 125 cd-romkurser mellan 1996 och 2006. Ämnena sträckte sig från datakurser i kända program som Microsoft Word och Excel till Adobe Photoshop och HTML. Senare kom ekonomikurser och managementkurser och mycket annat utanför rena progamkurser i sortimentet. Sedan december 2004 ligger allt fokus på en webbaserad lösning där e-kurserna, som de kallas, har legat tillgängliga för kunder online allt sedan dess. Idag finns över 244 ekurser i sortimentet varav över 90% på svenska.

Och nu passerade Klick Data ett landmärke för Klickportalen K3: ! miljon startade ekurser sedan starten natten till den 11 januari 2013.

Med över 20 års erfarenhet och ett välgrundat gott rykte i utbildningsmarknaden väljer allt fler en lösning med tillgänglighet för företaget och organisationers anställda att få tillgång till Klick Datas breda ekursutbud i K3. På köpet får man ett komplett system av kompetenslösning online där all form av kunskap kan styras till medarbetaren på en tid och plats som passar bäst. Vilket är perfekt för en allt mer uppkopplad värld som drabbats av SMAD (SMartphone ADicsion) men där behovet av att lära sig företagets system, verktyg och lösningar är ökande och där det måste finnas plats för repetition som inte är möjlig med dåtidens traditionella klassrumsundervisning.

I dag när vi närmar oss mitten av 10-talet är Klick datas Klickportalen K3 en allt mer självklar del av företagens utbildningsbudget då enkelheten i kombination med styrkan av bredd och tillgänglighet online gör att allt fler företag, organisationer, förbund, skolor och utbildningsinstitut skaffar sig en Sitelicens med K3 som plattform. Det kommer inte dröja lika länge att nå 2 miljoner startade ekurser som det tog för 1 miljon. Martin Berg blev inte den sista som kör K3. Grattis till nyförvärvade kunskaper önskar vi honom! Och väl mött under 2013 till alla våra andra gamla och nya kunder!

Mer om Klickportalen K3 hittar du här.
/Red

Ny ekurs om Adobe After Effects klar

Nu finns ytterligare en spännande ekurs klar i Klick Datas omfattande sortiment av e-kurser online! Den här gången är den gjord för dig som vill bli kunnig i Adobe After Effects.
Klick Data levererar nu en ny ekurs online om Adobe After Effects med Marcus Lundberg som lärare.

Välkommen att köpa den direkt här eller kontakta oss för en mer information hur Klickportalen K3 och dess plattform kan hjälpa ert företag att nå kompetensmålen. För individen och för företaget i stort.
 


Klick Data levererar rekordresultat för 2011/2012

Klick Data visar för verksamhetsåret 2011/2012 det bästa resultatet i företagets 20 åriga historia. Vi tackar våra nya och gamla kunder för fortsatt ökat förtroende och lovar fortsätta att kämpa för att förbättra utbildningslösningar online! Mot nya mål !

Se bokslutskommunikén på Aktietorgets hemsida här


EB_wozcup2012_Erik_Bolinder_klick_data_vd
Kapten Erik Bolinder levererar Sveriges första bronsmedalj
i SegwaypoloVM och Klick Datas bästa resultat någonsin i juni 2012.Klick Data firar 20 år sedan första e-kursen

KD_20_850x591Den 17 maj 1992 spelades den första klassiska e-kursen i Klick Datas studio på Tysta gatan i Stockholm in. Det var startskottet på en resa i den digitala utbildningens tidsålder som nu passerar 20 år!

Vi har under denna epok tagit oss igenom tre teknologier och distributionsformer: video/ vhs, cd-rom och internet. Företaget har inte bara överlevt de mest omöjliga situationer under årens lopp utan steg för steg byggt upp ett grundmurat förtroende hos en stor bas av trogna kunder som ser oss som den ledande leverantören av eLearning genom vår plattform Klickportalen K3. Klick Data är idag ett trippel- A bolag som växt med över 100% de senaste 5 åren under god lönsamhet, vilket ger oss Gasellstatus.

Vi tar inga framtida framgångar för givna och hos oss vilar ingen grogrund för mossa genom att slå oss för bröstet och stanna upp. Vi är dock ödmjukt tacksamma för våra kunders förtroende och har (trots eller tack vare) vår ungdom bara börjat vår resa med alla våra kunder som litar på oss att tillsammans sikta mot nya mål som förenklar och förbättrar utbilningen med den smartaste tekniken i grunden och en passion för kunskap, nyfikenhet och AHA-upplevelser.

Till alla dem som varit del av Klick Data under årens lopp: som kunder, leverantörer, anställda och partners: Vi tackar er varmt för ert stöd, insats, uppmuntran och lojalitet. Rom byggdes inte på en dag och utbilningsrevolutionen är en process som bara sett sin början. Vi är med er och kommer fira nya triumfer i framtiden, även om vi just idag ser tillbaka och minns alla de framsteg och milstolpar som vi gått igenom under våra två första decennium.

Om vi kunde berätta vad vi har planerat för framtiden redan nu så skulle ni vimla av samma förtjusning som vi. Men vi håller som vanligt oss till att fokusera på verkliga resultat och riktiga långsiktigt hållbara lösningar och inte vilda drömmar i Powerpointpresentationer som sen aldrig blir verklighet.  Det sjuder i grytan. Mot två nya decennium! Med passion för kunskap.

Det våras för Klick Data. Vi firar våra första 20 år som leverantör
av digital utbildningleverantör på den svenska marknaden.
En trygghet för våra kunder som ser oss som en viktig partner
för kompetens inom utbildning med en onlineplattform för framtiden.


Ny onlinekurs i AutoCAD 2012 klar från Klick Data

Nu är det premiär för ännu en ny e-kurs i Klickportalen K3! Denna gång täcker vi det stora behovet utbildning och av kunskap i programmet AutoCAD 2012 . Helen Svärd är vår expert och lärare i två nya ekurser varav den första ekursen heter  "Grunderna i AutoCAD 2012". Läs mer och beställ här !

AutoCAD 2012 kurs online från Klick Data

Populära experten Helen Svärd lär dig allt om du behöver veta om AutoCAD 2012 i Klick Datas kurs / e-kurs i datorn. 


Personalen på ZetaDisplay kan nu se och ta kurser med playknappen med Klickportalen

Zetadisplay

Molnet blir uppklarat med ny ekurs om Microsoft Office 365

Allt fler företag inser effektivitetsvinsterna med att jobba tillsammans över Internet med delade arbetsytor, gemensamma dokument och smidigare arbetsflöden. Det har av branschen döpts till molntjänster (eng cloud services) . Microsofts dominans inom arbetsverktyg i datorn med Word Excel, PowerPoint är snart två decennier lång och företaget har givetvis inte stått still i utvecklingen av tjänster i molnet. Med Microsoft Office 365 så etablerar sig Microsoft som ett professionellt verktyg för företag och individer som vill arbeta gemensamt i projekt med webben som plattform. 

Klick Data har därför tagit fram en ekurs som lär dig använda Office 365 och dess verktyg.

Mattias Dahlqvist har tagit fram en onlinekurs i Microsoft Office 365 som visar dig steg för steg hur du tar tillvara alla möjligheter som Office 365 ger.

Som vanligt ger Klick Data en enkel förklaring hur du använder molntjänsten Microsoft Office 365 med Sharepoint, Lync, OneNote och en genomgång av Office 2011 för Mac för att nämna en del av ekursinnehållet.Prognosen efter att ha gått kursen om Office 365 i Klickportalen K3 är "Uppklarnande moltäcke 365 dagar om året".
 

 

Klick Data - 20 år med digitalt lärande 2012 har skapat standard för elearningen i Sverige

I maj 2012 firar Klick Data 20 års jubileum som leverantör av digitalt lärande. Under två decennium har vi skapat en standard för elearningen i Sverige avseende datautbildning online och vi har förenklat och revolutionerat företagens användning av kompetensutvecklingen genom vår plattform Klickportalen K3.

Utbildningsindustrin har inte i likhet med många andra industrier, såsom media, televisionen och press omstrukturerats och förändrat med itrevolutionen. Skolvärlden och utbildningssystemen är relativt sett fortfarande ganska opåverkade av de starka förändringar som digitaliseringen av samhället i övrigt genomgått under internets tisdsålder.  Digitalt lärande är ännu en relativt liten del av undervisningen i skolvärlden. Förutom att eleverna idag har datorer i sina händer är undervisningen i stort sett intakt i förhållande till hur det såg ut tidigare med katederundervisningen i centrum, Det digitala lärandet har tillkommit som en del av undervisningen men ligger inte i centrum för densamma. Lärarna, rektorer och skolvärlden har inte förändrats av datorernas insteg i nämnvärd omfattning.

I biografin av Steve Jobs av Walter Isacsson beskrivs det sista mötet Jobs hade med Bill Gates i maj 2011 där de två itgurus pratar om vad som skett under de tre decennium de varit verksamma. Båda konstaterar att väldigt lite har skett inom utbildningsväsendet och att det digitala lärandet inte slagit igenom på samma sätt som många andra förändringar som kommit i spåren av it-revolutionen. De var ense om att det som behövs för att det skall bli en snabbare utveckling är att det skapas roligare och intressantare undervisningar. Mer lärarledda undervisningar som gör digitalt lärande intressantare!

Det är precis det som Klick Data fokuserat på under alla år vi verkat på undervisningsmarknaden för digitalt lärande ända sen vi började producera undervisning om dataprogram som vi spelade in digitalt i maj 1992. Revolutionen som vi bidrog till för företag var att vi levererade lärarledd undervisning som , förutom att den var förpackad så att utbildningen och undervisningen kunde ske oberoende tid och rum för själva utlärningen, var paketerad med en pedagogik som vann rykte av att vara marknadens bästa. Efter 20 år gör vi fortfarande ekurser digitalt och lär ut med samma passion för bra pedagogik.

Det vi lagt till är ett webbsystem som ligger i molnet (cloud learning) för kompetens som företag som inte bara ger tillgång till över 240 ekurser i alla dataprogram och viktiga färdigheter såsom ledarskap, ekonomi, kommunikation utan är ett fullfjädrat testsystem för kunskapsvalidering och styrsystem för kunskap. Lärplattformen Klickportalen K3 ger rätt kunskaper till rätt man på rätt plats i rätt tid.

Klickportalen K3 är revolutionen för digitalt lärande. Klick Data kommer inte stoppa där. Vi kommer ta steget till nästa nivå. I den närmsta framtiden och de kommande 20 åren. Välkomna med Klick Data in i framtiden. Som gammal trogen kund och som ny.

kd_internet_user_education_111115b

Distansstudier växer och det är Klickportalen K3 som är plattformen som svenskarna väljer. 2% gör det regelbundet dagligen och 14% gör det nån gång. Klick Data leder den digitala revolutionen i Sverige. Vi kommer jobba ännu hårdare de kommande 20 åren än de 20 första för att göra det ännu bättre för våra kunder att jobba med digitalt lärande.