nyheter

Brandkåren i Attunda fortsätter att släcka kunskapstörsten

knivsta-station

Klick Datas kunder är oftast trogna år efter år efter år. Det ger kontinuitet in i inlärningen och ger kunder trygghet och stabilitet samt visar på det starka behovet som finns av repetion.

Ett av många exempel på kunder som kompletterar och utökar sina licenser med Klick Data är Brandkåren i Attunda som släcker kunskapstörten i Micosoft Office med nya tilläggsbeställningar av nya licenser för ekurser i Klickportalen K3. 
Klick Data tackar för det långsiktiga förtroendet.

I Brandkåren Attunda ingår fyra heltidsstationer i Järfälla, Märsta, Sollentuna och Upplands-Väsby samt tre deltidsstationer i Knivsta, Sigtuna och Upplands- Bro. 

 

Ny digital ekurs förklarar allt om Microsoft Windows 10

case1

Hör upp alla Klickerianer; Nu har ekursen om Microsoft Windows 10 äntligen släppt för alla Sitelicensanvändare i Klickportalen K3.
Ekursen om Microsofts nya operativsystem Windows 10 är en gedigen genomgång på skärmen av ett superproffs: Kia Barwén som med sin långa vana av pedagogiska förklaringar tar dig igenom det nya lovordade operativsystemet från Microsoft. Steg för steg. I din takt. Stoppa när du vill och ta om. Ingen kommer stressa dig att bli klar innan kafferasten. Och om du känner för det så ta ett avsnitt i taget. 

För dig som vill läsa mer om e-kursen on Windows 10 finns en länk här där du också snabbt kan beställa den som enskild e-kurs och ladda ner och lära dig direkt. 
Välkommen att uppgradera dina kunskaper till Windows 10 med utbildningen från Klick Data. 

 

Svenska ESF rådet satsar på utbildning från Klick Data

ESFlogo


Svenska ESF rådet satsar på utbildning de kommande åren från Klick Data genom att nyligen ha tecknat ett nytt Sitelicensavtal för sina 130 medarbetare. 

Myndigheten ESF arbetar inom viktiga områden såsom att de bl.a. finansierar många projekt som jobbar med kompetens-utveckling, sysselsättningsåtgärder och integrationsinsatser. 
Klick Data är glada över att kunna stötta ESF på ett kostnadseffektivt sätt i deras arbete. 

Se mer om Svenska ESF rådet på www.esf.se


Hallberg Bostadsstiftelse får klimatsmarta medarbetare

logo-x2-hallbo

Hallberg Bostadsstiftelse, som förvaltar förvaltar bostäder och olika typer av lokaler i Hallsbergs kommun har nyligen tecknat nytt Sitelicensavtal med Klick Data för sina medarbetare i Hallsberg som nu har tillgång till Klick Datas utbildningar i Klickportalen K3.

Ett av målen är att ha en hög servicenivå och vara klimatsmarta och ett enkelt sätt att uppfylla dessa mål är att erbjuda klimatsmart utbildning  till sin personal som får hög servicenivå genom den ständiga tillgången till kompetenshöjning och medarbetarundersökningar som Klick Data erbjuder. 

För mer information om Hallberg Bostadsstiftelse se www.hallbo.se

 

 

Nya rekord för Klickportalen K3

K3_logo_typ_a

Klick Data levererar e-kurser och kostnadseffektiv värdeskande kompetenshöjningar till individer i organisationer och företag varje dag. Året runt. Klickportalen K3 pålitlighet som elearningsalternativ i kombination med Klick Datas trygghet som leverantör i över två decennier har gett resultat med stora kostnadsbesparingar. Dag ut och dag in, på tider som passar bäst för användare körs Klick Datas ekurser i K3. Nu har 1500000 startade ekurser passerats. Den 27 mars 2016. Trumvirrvel, pukor och trumpeter! Kul! 

Vi sätter nya mål och tackar samtliga kunder för att ha gjort detta möjligt!

Klick Data- elearning som fungerar! Sedan 1992.  

 

 

13 kommuner i Norrland i pilotprojekt med hjälp av ESF

akademinorr-logo

Akademi Norr har tecknat ett pilotavtal med Sitelicens av Klickportalen K3. 

Akademi Norr är en samverkansgrupp av 13 kommuner i Västerbotten- och Norrland som aktivt jobbar med kompetensförsörjning med hjälp av ESF medel.
De kommer använda Klickportalen K3 för sina satsningar att stärka kompetensen genom Klick Datas ekurser , tester och medarbetarundersökningar.  

Se mer på www.akademinorr.se 

Klick Datas grundare i nytt e-learning projekt

WOK_logo_tagline_worldofknowledge_256_163_150308

Erik Bolinder, som grundade Klick Data och som avgick som VD för bolaget 2013, har sedan han slutade arbetat med ett nytt globalt projekt som kallas för WOK- World of Knowledge

Syftet är att skapa framtidens Facebook för kunskap. Tjänsten är gratis och för närvarande finns tre appar klara: WOKwiki, Quiz King och WOKquiz

- Det är en kombination av quizappar och inlärning och genom att göra gamification av lärande som framtidens skola skapas, säger Erik Bolinder. Vi siktar på att bli det ledande verktyget för lärande precis som vi gjort Klickportalen K3 på Klick Data till ledande platform för organisationers utveckling av kunskap. Skillnaden är att WOK inte är ett b2b-project, utan ett globalt socialt nätverk för alla, precis som Facebook och Wikipedia. 

Externa länkar till apparna:
WOKwiki in AppStore
Quiz King in AppStore
Quiz King in Google Play

World of Knowledge finns för närvarande som platform på 3 språk: Engelska, arabiska och svenska med sammanlagt över 300000 flervalsfrågor i databasen (April 2015)
För de som är intresserad att följa WOK: Här är länken till Facebook sidan

 

Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen släcker kunskapstörsten med K3

logo_raddingstjansten-hka_141108

Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen har nyligen tecknat nytt Sitelicensavtal med Klick Data avseende e-utbuildning via Sitelicens (SLA) avseende Klickportalen K3.

Räddningstjänsten HKA vill höja kunskapen generellt i IT kunskap samt i Microsft Office (MSO) produkterna. HKA vill även kunna arbeta med eget studiematerial som uppföljning på nätet, vilket är en av Klickportalens styrkor som interaktiv online plattform för utbildning till företag och organisationer.

Klick Data håller med Räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen när de själva uttrycker det; "man behöver kunna mer idag än att bara släcka bränder". 

 

Karlshamnsbostäder tecknar nytt avtal om onlineutbildning med K3

logo_karlshamnsbostader

Karlshamnsbostäder KABO har nyligen tecknat ett flerårigt Sitlicensavtal om onlineutbildning med Klickportalen K3. 

Satsningen syftar till att internt på ett effektivt sätt via webben utbilda bovärdar, göra medarbetarundersökningar, utbilda i Microsoft Office och Adobe programmen för samtliga medarbetar. Möjligheten att genom Klickportalen K3 genomföra framtida kundenkäter ger också Karlshamnsbostäder de möjligheter att använda K3 som kraftfull och effektiv bas för elearning. 

Euromining tecknar Sitelicensavtal med Klick Datas utbildningssystem online

euromining_logo2

EuroMining AB, som är verksam inom gruvor, tunnlar, transporter, markarbeten, vägunderhåll, park, snö och service med mindre maskiner har nyligen tecknat ett utbildningsavtal med Klick Data där företaget får tillgång till onlineutbildning via Klickportalen K3 de kommande tre åren. 


Kungälvs Rörläggeri AB tecknar en Sitelicens


logo_kungalvrorlaggeri

Kungälvs Rörläggeri AB har nyligen tecknat ett flerårigt Sitelicensavtal med Klick Data för 38 medarbetare. 

Primärt är e-kurserna i K3 det initiala behovet och över tid att även använda Klickportalen K3 som plattform för att distribuera interna styr-, kvalitets- och arbetsdokument med Eget Material D3 och Uppgifter U3 med efterföljande validering i Examina E3 och Testproduktion Q3.

Kungälvs Rörläggeri AB startade sin verksamhet 1933 och följer med sin samtid för att utveckla medarbetarna med elearning genom onlineutbildning via Klickportalen K3. 

Legevisittens närsjukvård förbättras med Klick Datas online system för kunskap

logo_legosvitten

Legevisittens affärsidé är att driva verksamhet inom hälsa, vård och omsorg med hög tillgänglighet och helhetsperspektiv.
Nu har företaget under 2014 stärkt sin personalutbildning genom ett Sitelicensavtal med Klick Data omfattande onlinekurser och tillgång till plattformen Klickportalen K3 för kunskapscertifiering för personalen. 

 

 

Guide till att skriva bra flervalsfrågor i K3


I Klickportalen K3 finns modulen Examina E3 och Testproduktion Q3
Att skapa bra frågor och tester i K3 är en konst. 

Vi rekommenderar länken till nya frågeappen Quiz King för iPhone från det sociala nätverket WOKcraft där det ges en bra sammanfattning om How to create good questions for multiple choice.

  

Ny e-kurs i Microsoft Excel 2013 Grunder

Äntligen premiär för ny grundkurs i Microsoft Excel 2013!

De nya e-kurserna i Offficepaketet 2013 är mycket efterlängtade och man förstår verkligen varför, det finns i Excel 2013 mycket kraftfulla verktyg för att kunna jobba ännu mer effektivt.

I denna e-kurs är det åter vår populära lärare Kia Barwén som guidar dig till alla möjligheter, hemligheter och verktyg i Excel, med van hand får du se, höra och göra, den pedagogik som alltid varit så framgångsrik i e-kurserna från Klick Data.

Som alltid ingår denna nya e-kurs med automatik för de som har Sitelicens till alla e-kurser i Klickportalen K3, vårt mest populära och kostnadseffektiva avtal, kontakta gärna oss för en demo av e-kurserna och Klickportalen K3 idag!

Se mer om vår grundkurs i Microsoft Excel 2013 här.   
Se mer om fortsättningskursen i Microsoft Excel 2013 här. 

Ny e-kurs Nyheterna i Microsoft Office 2013

Nu är det premiär för den första e-kursen i Microsoft Office 2013!

Kanske undrar du vad som är nytt med nya versionen av Microsoft Office 2013?!

Efter att vår populära lärare, Kia Barwén gått igenom de nya funktionerna kommer du säkert känna att du både arbetar snabbare, effektivare och säkrare.

Du ser direkt att Office 2013 ser lite annorlunda ut då du öppnar det!

Dels hamnar du ett startläge och dels har menyfliksområdet designmässigt uppdaterats. Knapparna i menyflikarna kan dessutom flyttas isär för att anpassas för läsplattor och då du arbetar med fingrar istället för med traditionell mus.

Markeringar och förflyttningar går mjukare och molnet och desstjänster är ständigt närvarande och åtkomligt!

Den här e-kursen fokuserar på vad som är nytt, både övergripande och i respektive program så både du som är nybörjare och van användare i de tidigare versionerna av Office lätt kan gå över till nya verisonen!

Klick Data Gasellföretag 2013

Klick Data Gasell 2013
Klick Data har utsetts till att bli ett Gasellföretag 2013 enligt Dagens Industri. 


Varje år , sen fjorton år tillbaka , i november eller december korar Dagens industri Sveriges snabbast växande företag. I år så är Klick Data AB utsedd för första gången i denna skara företag efter en rad fina år av tillväxt under lönsamhet. 

Begreppet Gaseller är skapat av den amerikanske forskaren David Birch. Redan på 1980-talet visade han att det är de små snabbväxande företagen som skapar de flesta nya jobben, till skillnad från ekonomins elefanter som alltid måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen. Endast 0,5% av de svenska företagen uppfyller kritierierna. 

En Gasell eller ett Gasellföretag har:
- en omsättning som överstiger 10 Mkr
- minst tio anställda
- minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
- ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
- ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt
- i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
- sunda finanser 

- Klick Data är glada och tacksamma att tillsammans med sina kunder fått äran att bli en Gasell 2013 och siktar givetvis på att bli det även nästa år, säger Klick Datas VD Magnus Jungbeck! Detta är ett kvitto på ett hårt och långsiktigt arbete som vi enträget kommer fortsätta med.