Lär dig Internet 2004

Internet har genomsyrat utvecklingen de sista 10 åren på ett fantastiskt sätt. De flesta av oss kommer dagligen i kontakt med nätet.

Men det finns många som har bristande kunskap och aldrig fått fenomenet Internet förklarat i en lättbegriplig form. Kia Barwén har tagit sig an uppgiften att förklara för dig som inte riktigt hängt med vad webben går ut på, hur Internet fungerar och har ansträngt sig för att förklara på ett lättfattat och enkelt sätt hur det praktiskt fungerar. Hon visar dig som är oerfaren i lugn och ro hur du kommer ut och får glädje och nytta av Internets möjligheter.

Målgrupen är nya eller ovana Internet-användare, både privat och på jobbet, både Mac & PC. Syftet med e-kursen är att öka kunskapen om Internet för att underlätta användningen av webb och e-post, lika naturligt som vi idag använder mobilen. Program som täcks i kursen är bl.a. Internet Explorer 6, Outlook Express och Outlook, Photoshop, Word, Macromedia HomeSite 4 eller 5 samt Acrobat Reader 5.

 Lär dig InternetLär dig Internet

Titel: Lär dig Internet 2004
ArtNr:
 LIN4-W3
Speltid: 2h 45 min
Lärare: Kia Barwén
Pris: 298 kr exkl. moms

Lär dig Internet 2004
Pris per enhet (st):
298 SEK

Kursinnehåll:

1. Sex frågor om Internet
Vad är det?
Hur fungerar det?
Vad kan man göra
Vem bestämmer?
Hur ansluter man?
Vad behövs?

2. Webben
Webbläsare
Inställningar
Webbadress
Hyperlänkar
Favoriter
Anpassa

3. Söka information
Sökmotorer
Avancerad sökning
Kategori eller fritextsökning
Bildformat
Hämta program
Ladda hem & installera

4. Webbsidor
HTML
Skapa sidor i Word
Lägga till bilder
Skapa länkar
Spara som webbsida
Överföra till webben

5. Internet i vardagen
Beställa varor
Boka biljetter
Betala räkningar
Chatta
Virus & säkerhet
Tips

6. Elektronisk post
Outlook express
E-postadress
Skicka & ta emot
Bifoga
Hotmail
Netikett

Microsoft och är ett registrerat varumärke av Microsoft Corp, USA. Adobe är ett registrerat varumärke av Adobe Corp, USA. Klick Data AB (publ) är ett utbildningsföretag som inte skall sammanblandas med dessa varumärken.
Alla utbildningar framtagna av Klick Data sedan 1992 i syfte att utbilda programvaror från programvaruleverantörer skall inte sammanblandas med produkter framtagna av ägare av dessa varumärken.
The course / e-course represented at this page is an independent education from Klick Data AB (publ) and is not affiliated with, nor has it been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation, Adobe Corp or any other software manufacture.