13. K3 spar miljön förutom att det ger mer för pengarna.

Vid en investering och mer fokus av utbildningsbudgeten på elearning så viktar man om ett inbyggt beteende av att människor skall förflytta sig till kunskapskällan utan att kunskapskällan och utbildningen förflyttar sig till människor.

Det ger stora effekter. Till att börja med fungerar minsta motståndets lag. Kunskapen som finns ett klick i bort i organisationen används mycket mer än kunskap som finns otillgänglig i en kurslokal vid ett bestämt datum på någon fastlagd tid i framtiden. Har man problem NU så vill man ha lösning NU. (Begreppet Nuism eller Nuismen ligger i tiden.) Så med andra ord: Klick Data levererar AHAupplevelser för alla medarbetare på 6 minuter i Klickportalen K3 när mottagaren är som mest mottaglig. Samma kunskapsöverflyttning som det tar andra leverantörer 6 timmar om 6 veckor för att göra samma sak med.

De andra effekterna är att resor generellt blir mindre. Varje dag så spar Klick Datas kunder uppskattningsvis lika mycket Co2 motsvarande vad 8-10 jumbojet t.o.r. har i utsläpp Stockholm - New York. (Vi använde SJ´s CO-tabell för uträkningen och räknade med att varje person som startar en Klick Datakurs varje dag i snitt hade 4 kilometer till kurslokalen och att 80% av dessa använde bilen.) Oavsett hur man räknar fram jämförelsetalen så finns det inget mer miljövänligt sätt att spendera utbildningsbudgeten än med Klickportalen K3. Med Klickportalen K3 som bas i utbildningssatsningar med en Sitelicens spar man pengar på resor, kurskostnader och miljön samtidigt som man förenklar inlärningen av viktig kunskap för organisationen. Mer kunskap för pengarna och mindre CO2 på köpet. Det är klockrent smart. Och det gäller hos alla våra kunder oavsett område. En startad ekurs i K3 har bara fördelar ur miljöhänsyn än en traditionell kurs på stan.

Erik Bolinder och Al gore 2008

Är miljön en prioriterad del av er policy så är elearning verktyget som utbildningsbudgeten skall viktas om till. Är det något som miljödebatten med fredspristagaren och USAs 44 vice president Al Gore i spetsen (här tillsammans med Klick Datas VD Erik Bolinder på ett seminarium i Nacka oktober 2008) har gett oss på senare år så är det insikten av att vi alla måste börja agera idag och låta våra handlingar leda oss till en mindre oljekonsumerande framtid. Vi på Klick Data är hängivna vårt gemensamma miljöansvar och Klickportalen K3 är verktyget som vi hjälper våra kunder med att katalysera utbildningen och affärsprocesserna genom.

Kontaka mig för full demo av Klickportalen K3

Hör av er till oss på tel. 08-667 4980 för en personlig demo av K3
via våra säljare som även ger er en offert baserat på era behov. 
Eller fyll i vårt kontaktformulär här så kontaktar vi dig.
Välkommen till elearning med Klickportalen K3!